Cursuri

Foxx training oferă cursuri deschise (open) și dedicate (in-house). Mai jos găsești prezentările a 14 cursuri open. 

01. Negociază-i tu pe ei!

Dezvoltarea abilităților de negociere

Resursele sunt limitate. Îți dorești lucruri ce sunt sub stăpânirea altuia. Le meriți poate, dar nu obții decât ceea ce ai negociat. Abilitățile de negociere au fost întotdeauna vitale și nevoia de buni negociatori va crește. Negocierile câștig-câștig sunt dorite pentru că asigură durabilitatea rezultatului. Asta nu însemnă că părțile câștiga la fel de mult. Tortul se va tăia întotdeauna în doua felii inegale. Învață să iei partea mai mare! Dacă vrei invers, poți participa gratuit la curs, ca material didactic. 

02. Negotiate to Sell

Abilități de negociere pentru a vinde mai bine

Cursul se adresează vânzătorilor care relaționează direct cu prospecții și clienții lor (față în față, în scris, prin e-mail, sau telefon), indiferent dacă au sau nu permisiunea de a negocia prețul (apărarea prețurilor fixe este de fapt o negociere foarte grea). Absolvenții vor ști mai bine cum să încheie favorabil acel șir de negocieri succesive care constituie procesul de vânzare, de la identificarea posibililor clienți la încheierea vânzării, vor vinde mai mult și profitabil. 

03. Negotiate to Buy

Abilități de negociere pentru cumpărători

Deoarece toți cumpărăm, am putea spune că acest curs are o adresare generală, dar el este destinat în primul rând celor care au făcut din cumpărare o profesie, de la buyeri la manageri de proiect. Din păcate, abilităților de negociere ale cumpărătorilor nu li se dă importanța cuvenită, deși impactul lor asupra profitabilității este imens: în timp ce numai o parte relativ mică din fiecare leu vândut înseamnă câștig net, fiecare leu economisit merge direct în profit. Faci profit cumpărând! Cursul urmărește creșterea performanței în aprovizionarea cu produse și servicii de-a lungul procesului de cumpărare. Este o abordare complet nouă, care privește achiziția ca un șir de negocieri succesive, din care o parte se desfășoară intern. 

04. Negotiation Nonverbal Skills

Abilități nonverbale de negociere

Cursul se adresează îndeosebi vânzătorilor, achizitorilor și managerilor, urmărind dezvoltarea abilităților de comunicare nonverbală, cu accent pe limbajul trupului. În negociere, o parte importantă a informației transmise verbal, adică prin cuvinte (vocal, în scris sau prin e-mail) este cenzurată și adeseori mincinoasă. Absolvenții vor ști să găsească informația adevărată și utilă în limbajul nonverbal și să transmită mai bine celorlalți mesajele pe care le doresc. Conținutul video al cursului completează cărțile. 

05. Fă-i să facă ce vrei tu, ei crezând că fac ce vor!

Dezvoltarea abilităților persuasive pentru negociatori

Cursul urmărește obținerea de rezultate, prin dezvoltarea capacității de comunicare persuasivă. Îl vei determina pe celalalt să-și schimbe părerea, atitudinea sau comportamentul în favoarea ta. Vei deveni atât de periculos, incit ți se va face frica de tine și vei refuza să mai dormi singur. 

06. Putere în negociere

Cum să înclini balanța puterii în favoarea ta

Cum poți negocia, dacă ești lipsit de putere? Cum poți obține un rezultat bun, atunci când ai o putere mai mică decât a oponentului? Întrebările sunt legitime, puterea contează în orice negociere. Răspunsul? Poți, dacă știi cum. Cursul este adresat tuturor celor care vor sa negocieze mai bine din poziția mai slabă, dar și celor care vor să-și valorifice mai bine puterea, fie că sunt vânzători, cumpărători, sau manageri. 

07. Management by Negotiation

Negociere pentru manageri

Cursul urmărește dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor prin negociere, ceea ce implică nu numai negocierea vânzărilor/achizițiilor de produse/servicii, ci și multe alte negocieri cu care se întâlnesc managerii: negocierea și medierea conflictelor interne și externe din organizație și lumea afacerilor, negocierea bugetelor, negocieri legate de sarcinile de munca, etc. Management by Negotiation (MbN) este un concept nou pentru managerii viitorului.

08. Win-Win Reloaded

Negocieri integrative

Ideea negocierii integrative, de la care provine conceptul win-win, este o idee corectă, deși nu este originală. Din totdeauna, cu mult înaintea Harvardului, oamenii au negociat cu scopul câștig-câștig. De fapt, orice negociere este win-win, altfel una dintre părți nu ar fi de acord cu rezultatul. Întotdeauna însă, una dintre părți câștigă mai mult. Învață să fii tu acela! 

09. Organizația negociatoare

Un altfel de teambuilding

De mai multi ani, specialiștii vorbesc de organizația negociatoare, pentru că s-a dovedit necesitatea ca întreg personalul unei organizații sa aibă abilități de negociere. Cursul nu se adresează numai vânzătorilor, achizitorilor, sau managerilor, asa cum se întâmplă de obicei, ci urmărește crearea unei echipe de negociere la nivelul întregii organizații. E mai mult decât un simplu teambuilding, dar se poate asocia cu unul. 

10. 2Win!

Dezvoltarea abilităților de negociere pentru liderii de sindicat

Rezolvarea conflictelor prin simpla aplicare a regulamentelor și a puterii dată de ierarhie, respectiv a refuzului de a munci (grevă) este dificilă și mai ales contraproductivă. Cursul urmărește dezvoltarea abilităților de rezolvarea a problemelor de sindicat prin negociere, ceea ce implică o mai bună relaționare atât cu colegii de muncă (membrii de sindicat), cât și cu conducătorii acestora (managementul).

 11. Advanced Negotiation Tactics and Techniques

Tactici și tehnici avansate de negociere

Negocierea este și ea o luptă și, așa cum orice războinic are niște arme, negociatorii au și ei un arsenal de tactici, tehnici și vicleșuguri, rafinându-și permanent abilitățile de a le utiliza. Lumea însă evoluează și o armă care a fost utilă într-un context s-ar putea să nu mai fie de folos în alte împrejurări. Negociatorii performanți nu se mărginesc la ceea ce au folosit în trecut, ei încearcă mereu variante inovatoare. Vino să te înarmezi!

12. Effective Negotiation Skills for HR Professionals 

Abilități eficace de negociere pentru profesioniști în Resurse Umane

O carieră de succes în domeniul resurselor umane nu este posibilă fără abilități avansate de negociere. Cei aflați la început de drum nu observă nenumăratele negocieri în care sunt implicați zilnic, în principal datorită prejudecății că negocierea se referă doar la comerț și la bani. Profesioniștii în RU nu numai că sunt printre persoanele cu cele mai provocatoare negocieri dintr-o organizație, dar ei sunt responsabili pentru dezvoltarea abilităților de negociere ale întregii organizații. Ei merită un curs de negociere dedicat.

13. Negocierea

Abilități de negociere pentru femei

Cercetarea a dovedit ca femeile și bărbații nu negociază la fel, există un specific al negocierii pentru femei. Cu toate acestea, există puține cărți de negociere adresate femeilor, niciuna tradusă în românește și cu atât mai puține cursuri de negociere dedicate femeilor. Acesta este, se pare, singurul. În lipsa unei abordări specifice, femeile încearcă să copieze modelul masculin. Este abordarea greșită, spun eu. Este ca si cum ai mânca ciorba cu lingurița. Se poate, dar eficiența este scăzută. La acest curs vei învăța cum poți obține rezultate mai bune rămânând femeie.

14. Negotiated Wine Tasting

Putere in Negociere - Wine Tasting

Un curs de negociere de 5 ore cuplat cu o degustare de vinuri premium la Crama „Viile Metamorfosis” si o seara placuta la „Conacul Ceptura”.